Vers- és prózaíró pályázat

A Kukkantó Baráti Kör Egyesület vers-és prózaíró pályázatot hirdet! Téma: Vakáció Gizella királyné udvarában. Figyelem! Beküldési határidő: 2020.november 5.

Merre jár a Mikulás? Fényképezd le és küldd be a Kukkantónak!

Kukkantó tábor-2020.06.19

Felsőörs A mai nap kisbuszunkkal Felsőörsre utaztunk, ahol először az erdőben rejtőző cinóber bányát néztük meg. Az ötvenes években a bányában-a vörös pigmenten túl- értékes leleteket találtak a régészek: az ősemberek által használt jávorszarvas csontjából készített szerszámokat! Bár ez a felfedezés nem vált különösebben ismertté, Európában egyedülálló. A könnyen törhető „vörös kővel” az őskorban barlangfestményeket, és spirituális szertartásokhoz használt maszkokat készítettek. A festék előállításához nem kell más, csak vörös pigment.

Kukkantó tábor -2020.06.17

A mai nap, Veszprémben tartózkodtunk. Reggel 8 órakor találkoztunk a Kossuth utcai óra mellett, majd megnéztük a Lepény épületet. Megtudtuk, hogy a folyosókon, amelyek most kihaltak voltak, régen a karácsonyi vásárokat tartották, de ezek kinőtték a rendelkezésre álló teret. A Húszemeletesbe egy kapucsengő kóddal jutottunk be és lifttel mentünk fel a 19-ik emeletre, ahol a Méz rádió működik. Régen ez a szint adott helyet a Veszprém Televíziónak is. Itt találkoztunk.

Kukkantó tábor- Első nap

A hetet Alsóörsön indítottuk. Ez a kis település Veszprémtől délre, a Balaton partján fekszik. A község egyik fő jellegzetessége a vörös homokkő. Elsősorban az építészetben használják ezt a kőzetet. Kapukat, falakat emelnek belőle, de a szobrászatnak is kedvelt alapanyaga. Kirándulásunkat a történelmi jelentőségű Török-házban kezdtük, ahol kettős magyar és török részre való – adóztatás folyt. Kéményét egy turbán díszíti, melyhez egy legenda is fűződik, miszerint a helyi magyar lakosok lerészegítették.

„Milyen jó, hogy itt vagyunk” Videópályázat

„Milyen jó, hogy itt vagyunk”    Videópályázat

Nemzeti Összetartozás Napja– „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében fiataloknak szóló videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel. Meséljük el együtt, milyen jó, hogy itt vagyunk – 100 év után is a Kárpát-medencében és a nagyvilágon! Ezzel a gondolattal, az Ismerős Arcok Nélküled című dalának, az.

Gyereket a Magasba! A Nagyikért emeltünk…

Gyereket a Magasba!              A Nagyikért emeltünk…

A Háromkirályfi Háromkirálylány Gyereket a Magasba! akciójában a Nagyszülőkért emeltünk! Boldog Anyák napját kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának!

Gyereket a magasba!

Gyereket a magasba!

Készíts maszkot hajtogatással!

Készíts maszkot hajtogatással!

Hozzávalók : Egy db. A/4-es papírlap és egy db. mosogató kendő. Ha mindent előkészítettél kattints a képre és hajtogass H. Vass Ildikóval!Ha kész, két oldalt erősíts rá kapcsológéppel egy-egy hajgumit és viselheted is!

A koronavírus diák szemmel

Színezz Velünk!

Színezz Velünk!

Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltós kifestőt készített a gyerekeknek. Remélik, ezzel vidámmá tehetik az otthon töltött időt. További információkért látogasson el a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalára : https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/25825/hirek/236477/szinezz-velunk-tuzoltos-kifesto-gyerekeknek-veszprembol

Hajtogassunk Védőmaszkot!

Hajtogassunk Védőmaszkot!

H. Vass Ildikó origami alkotó és a Kukkantó Egyesület közös felhívása  nemcsak gyerekeknek! Hajtogassunk védőmaszkot!Otthon egyedül , varrás nélkül , hajtogatással is elkészítheted a négyrétegű védőmaszkot.Ha a papírt használat után kicseréled,  mosható is 🙂 Vigyázzunk egymásra !Még többet megtudhatsz az origamiról az alábbi linkekre kattintva:https://hvassildiko.eoldal.hu/https://www.veszpremtv.hu/tv-musor/vedomaszk-hajtogatassal/

1 2 3 4