Jouloupukki ismét Veszprémben járt

Joulupukki Veszprémben….

December 8.-án, szombaton a sokéves hagyományoknak megfelelően, ismét meglátogatta a veszprémi gyerekeket Joulupukki, az igazi Mikulás, aki az Északi Sarkkörről, Rovainemiből, testvérvárosunkból érkezett.


Az idén, a városközpontban, a szépen feldíszített óránál állítottak fel egy színpadot, ahol fogadhatta a gyerekeket. Mint minden évben, idén is a Kukkantó Baráti Kör Egyesület tagjai voltak a segítői, veszprémi manói. Köztük én is, nagy örömmel vártam ezt a napot!


A Mikulás 10 órakor érkezett, s addigra már több száz gyerek, és szülő várta őt. Meglepetésként magával hozta Petterit, az egyik szánhúzó rénszarvasát. Megtudtuk ugyanis, hogy Finnországban a piros orrú rénszarvast nem Rudolfnak, hanem Petterinek hívják. A Mikulást Némedi Lajos alpolgármester fogadta Veszprém város nevében,és a Kukkantós gyerekek közül pedig páran énekkel,verssel köszöntötték. Ezután kiosztotta a „Veszprémi vakáció”    próza- és versíró verseny díjait, majd fogadta a jelenlévő gyerekeket. Mindenki kapott tőle szaloncukrot, és lehetett vele fotózkodni is. Volt aki több mint 100 km-t utazott azért, hogy találkozhasson vele. Közben rénszarvasát is megcsodálhatták a várakozók. Dél körül átmentünk vele a Megyei Kórház gyermekosztályára, a beteg gyerekekhez. Mikulás nagyon kedves, és közvetlen volt velük, a kisebbekhez a kórtermekbe is bement. Az Egyesület tagjai ott is adtak egy kis műsort,énekekkel,verssel. Mindenkit, még a felnőtt szülőket is szívesen köszöntött a nagyszakállú , mert állítása szerint: ”100 év alatt mindenki gyerek”. A kis betegek kaptak tőle egy matricát, mellyel örökös Mikulás manókká fogadta őket Joulupukki. Sajnos hamar elérkezett a búcsú, hisz Mikulásnak menni kellett a következő városba, ahol már szintén nagyon várták őt az ottani gyerekek.

Reméljük jövőre ismét eljön hozzánk, és bízunk benne, hogy akkor esetleg egy kis havat is hoz majd magával.

Köszönet mindazoknak akik segítették a Kukkantó Egyesület munkáját és ezzel a Mikulás méltó fogadtatását:

Veszprémi Magyar Finn Egyesület

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

VKSZ Zrt

Cédrus Kertészet

Veszprémi Programroda

Veszprémi Petőfi Színház

INTERSPÁR Veszprémi Áruháza

További szép adventet és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!
Az eseményen készült képeket megnézhetitek itt!
Kiss Lotti írása

— Szabó Bendegúz