Gyereknapi Kalandtúra

Célunk az volt, hogy egy tartalmas örömteli együttléttel tegyük gazdagabbá a családok számára a gyereknap élményét , úgy , hogy közben erősítsük a lokálpatriotizmus és a városunkhoz kötődés érzését.

A Családi Kukkantó Túrát meghirdettük a gyermekintézményekben a Veszprém Tv-ben és a helyi újságban. Az rendezvényre több száz családot vártunk. A hét állomásból álló kalandtúránk helyszíne a veszprémi Séd völgye és Csónakázó tó környéke volt.
Önkénteseink bevonásával animátorok fogadták a családokat a különböző állomásokon, ahol a játékos ügyességi feladatoktól a város ismereti kérdésekig oldhattak meg közösen feladatokat.
A kalandjárat kezdetén mindenki kapott egy térképet. Ezt használva tetszőleges sorrendben haladhattak a résztvevők az egyes állomások között, több km-t bebarangolva a város legszebb tájain.

Animátoraink minden sikeres teljesítést kis pecséttel igazoltak a helyszíneken. A városi ismereteket és a lokálpatriotizmust is erősítő kalandtúra élvezetes közös családi élményt nyújtott.  Volt, aki többször is teljesítette a feladatokat, mert mint mondta mindig újabb ismereteket szerzett közben.

Az út végén 1-1 mosolygós piros almával köszöntük meg a részvételt.

A térképet és a városismereti totót, a kalandtúrát követően a családok megőrizték és boldogan vitték emlékként magukkal haza.

A rendezvényen több mint 600 családnak szülőknek, nagyszülőknek, fiataloknak és gyerekeknek  nyújtunk hasznos örömteli, közös élményt!

Rendezvényünkről tudósított az MTV 1-es csatornája és beszámolt a Veszprém Tv is!

YouTube player
— Székely Ágnes